Estionian Kringle Cinnamon braided bread

Post header estonian kringle 1

Cinnamon Bread

Klik hier voor Nederlands

Let me introduce you to my latest obsession: ‘The Great British Bake Off’. Currently I am binge watching ALL the seasons. And I am sold, what a great program. For all who have seen ‘TGBBO’, you know what I’m talking about. It is the British version of ‘Heel Holland Bakt’ (the Dutch version). The British series have a slightly higher baking level than the Dutch and it is fun to learn about British delicacy that I never heard off. As you can understand, I’m very inspired by all these baking and I can’t wait to try ALL these recipes…

35572249553_b8c5c6cd92_o

I wish I could drop everything I do right now and start baking right away. Flour, butter, eggs, yeast… why wait to release the baking beast in me? That’s not how this cookie crumbles. Something with responsibility. Although, I spent a lot of me-time in the kitchen. Last week, when I had a spare hours for myself I baked this delicious braided cinnamon bread, inspired by the Estonian Kringle. I used my recipe and formed an alternative wreath.
35614929424_ee649a5af4_o

Kaneel brood

Ik neem je mee in mijn laatste obsessie: ‘The great Britisch Bake Off’. Ik ben nu dus ALLE seizoenen aan het terug kijken en wat is het een heerlijk programma. Als je het kent dan weet je waarschijnlijk wel wat ik bedoel. Het is de Britse versie van Heel Holland Bakt. Het niveau ligt iets hoger en de recepten zijn wat onbekender, want er worden natuurlijk veel Britse lekkernijen gebakken. Zoals je begrijpt word ik enorm geïnspireerd door alles wat iedereen daar maakt.

35642264643_9f9b1e8b95_o

Het liefst zou ik alles laten vallen wat ik nu doe, en de hele dag gaan bakken. Bloem, boter, eieren, gist… laat mij maar gaan. Maar ja, zo werkt het niet. Alhoewel ik wel veel mijn vrije tijd graag besteed in de keuken. In een paar verloren uurtjes laatst heb ik de keuken aan kant gemaakt en heb ik dit kaneel brood gemaakt, geïnspireerd op de Estse Kringel. Ik heb hem alleen wat anders gevlochten en mijn eigen recept gebruikt. Scroll naar beneden voor het Nederlandse recept.


Estonian Kringle recipe
how to roll an estonian kringle
Estse Kringel recept

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *