Vegetable Pasties recipe

Vegetable Pasties recipe

You know those kind of days, when you absolutely don’t feel like doing groceries at all. Mostly I am just lazy, but at the moment I blame it all on my pregnancy. In 9 weeks a new human will come out of me, and everything is becoming a bit more challenging than before. In between my pregnancy (yes, in between) I carry around a toddler of almost 2 years old, go to my daytime job from time to time and I bike every inch I move forward because I am Dutch in heart and soul. And because I don’t own a car. And a drivers license. And my pelvis doesn’t listen to me anymore.

Het was zo’n dag dat ik echt, echt geen zin had om boodschappen te doen. Vaak ben ik gewoon te lui, maar nu kan ik het allemaal gooien op mijn zwangerschap. Nog 9 weken te gaan en het (lees: ik) wordt allemaal een stuk zwaarder (letterlijk en figuurlijk). Tussen mijn zwangerschap door (ja tussen) sleep ik ook rond met een bijna twee jaar oude dreumes, moet ik soms nog werken en fiets ik stad en land af omdat ik een Nederlander in hart en nieren ben. Ook omdat ik heb geen auto heb. En geen rijbewijs. En mijn bekken willen niet echt meer.

What to cook?

Let’s go back my complaining; I didn’t feel like running errands but I had to feed my husband, my son, my unborn baby and myself. Priorities check. So I had a good look in the fridge if there is any useful and tasty left. Fortunately, I’m good at stocking so we’ll never run out of food. Next challenge is to make something that the little man also appreciates. I know from experience that kids like wrapped food (pasties, hand pies, small bites) and they like to dip their food.

Terug naar mijn klaagzang over de boodschappen; daar had ik dus geen zin in, maar wilde wel mijn man, mijn zoon, mijn ongeboren kind en mijzelf voeden. Dat is soms ook nodig. Dus dan kijk je in de keuken wat er nog voorhanden hebt. Gelukkig ben ik een verzamelaar en is er al-tijd eten in huis. Nu nog de uitdaging om ook iets te maken, wat ons kleine mannetje ook nog lekker vindt. Uit ervaring weet ik nu dat kinderen ingepakt eten (flapjes en hapjes) lekker vinden en eten wat je kan dippen is vaak ook een succes.

The vegetable pastie recipe

So, I came up with this briliant idea to make vegetable pasties, including home made dough. I was inspired by the Cornish Pasties recipe by Paul Hollywood. His version has meat, so I made up a version packed with veggies, 100% vegetarian!

Dus kwam ik op het enorm briljante idee om groente pasteitjes te maken, inclusief zelfgemaakt deeg. Ik liet mij inspireren door het Cornish Pasties recept van Paul Hollywood. De geheel vegetarische inhoud is een recept van mijzelf. Een beetje van mr. Hollywood en een beetje van Kina’s Kitchen.

Klik hier voor het Nederlandse recept!

vegetable pasties

Vegetarische pasteitjes recept

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *