Warme pompoen en halloumi salade

Halloumi en pompoen salade van bovenaf

Skip de blog, meteen naar het recept voor de pompoen halloumi salade!

Deze pompoensalade is geinspireerd op smaken uit het Midden Oosten. De komijn, kaneel en garam masala zorgen voor een warme smaak, die mooi samen gaat met de frisheid van de munt. En het zoute van de halloumi gaat hand in had met het zoete van de pompoen uit de oven. Al met al een hele lekkere salade die je heerlijk kan serveren met een simpel couscous of rijst gerecht.

Het is pompoenenseizoen! Heb je meer zin in iets zoets bij je warme kop thee? Kijk dan eens naar mijn zoete pompoentaart recept.

Mijn naam is moe

Even een klaagzang: je hebt van die weken er bij zitten. Dat de je niet weet of je neus aan je rug hangt, je bent het overzicht kwijt. Je bent je energie kwijt, het is er gewoon even niet. Niemand heeft gezegd dat het leven met twee kleine kindjes makkelijk is. Sterker nog, het gros van de ouders is het denk ik eens met het cliché “tropenjaren”. Ik ben er nog nooit geweest, in de tropen. Het is vast prachtig daar, maar wat ik er van hoor, bikkelhard en soms gewoon overleven. Al met al een prachtig synoniem. Je kindjes, je eigen vlees en bloed, zien (op)groeien is het meest bijzondere wat er is. Maar man man man,

soms ben ik echt te moe om lui te zijn.

Dit was dus afgelopen week. En dan heb ik het nog niet eens over de immuunsystemen die keihard moeten vechten tegen allerlei vrolijke virusjes (ja, bij het hele gezin). Ok, dat was weer even genoeg geklaag. Soms moet je het gewoon even kwijt…

Beloftes die niet waar worden gemaakt

Ik had mij dus voorgenomen om elke week twee posts/recepten te schrijven. Maar als het leven is zoals vorige week (zieke man, extreem snotterige kids, amper nachtrust) vind ik het lastig om mij aan zulke voornemens te houden. Onze keuken is letterlijk drie meter van Elle haar kamertje verwijderd. Dus, als Elle ‘s avond slecht slaapt, kan ik niet in de keuken gaan rommelen. En als de kindjes wakker zijn, willen ze de hele tijd bij mij gluren als wat sta te freaken in de keuken.

Als ik het avond eten heb gekookt, zit niemand hier thuis zit te wachten op een shoot van een half uur. Kortom, naast werk/huishouden/opvoeden/boodschappen schieten tijd voor jezelf (lees: tijd voor mijn blog) er soms bij in. Oh, en dan vergeet ik soms bijna dat ik zelf moet slapen.

Ik ben ook veels te streng naar mijzelf. En baal ontzettend dat het niet is gelukt om die twee posts te schrijven. Zoals je misschien wel hierboven kan lezen, probeer ik allerlei excuses te zoeken. En voor wie? Just myself. Ja, ik ben het mij bewust, maar vind het moeilijk om niet die innerlijke strijd met mijzelf te voeren. Working on it…

Me, myself & the planner

Ik ben dus heel erg bezig een balans te zoeken in mijn leven. Omdat ik een chaoot eerste klas ben, wil ik proberen een planner bij te houden. Dus ik heb mijzelf een pracht exemplaar cadeau gegeven (www.passionplanner.com) en ga ik er mee aan de slag. En misschien, heel misschien, komt er dan enige structuur in mijn ietwat rommelige hoofd (en nu Elle 10 maanden is, mag ik het excuus ontzwangeren niet meer gebruiken)… Ik hoop mijn tijd en hoofd efficiënter te kunnen gebruiken. En er aan toe geven dat mijn hoofdje best wat ondersteuning kan gebruiken in de vorm van een planner, een agenda plus.

Het gerecht! De pompoen! Again!

Maar, lieve lezers, jullie komen waarschijnlijk helemaal niet hier voor mijn persoonlijke verhaal (maar misschien ook wel…). Er is een kans dat je hier bent gekomen omdat je de foto zag en dacht: ‘mmmmm, dat ziet er lekker uit. I wanna eat some of that’. Dus even wat over de pompoensalade die je op mijn fotootjes ziet. Ik heb de laatste tijd zoveel pompoen gekregen van mijn ouders (ze hebben een moestuin) dat ik er nu een hartige salade van heb gemaakt. Het zoute van de halloumi past heel erg goed bij het zoete van de pompoen. Ik had een soort van Midden Oosters gerecht in mijn hoofd, dus koos ik ervoor om de salade te kruiden met oa. komijn, munt, garam masala en kaneel. Het is een redelijk simpele salade, alleen kost het bakken van de pompoen in de oven wat tijd. Ondertussen kun je de halloumi grillen (niet alles opsnoepen!). De dressing breng je op smaak met de knoflookteentjes die je in de oven hebt gepoft. Vier teentjes klinkt akelig veel, maar omdat je de knoflook poft, neemt de intensiteit van de smaak heel erg af. En knoflook is ook nog heel erg gezond!

Halloumi en pompoen salade van zijkant met achterlicht

Gegrilde halloumi en pompoen salade

Deze pompoensalade is geinspireerd op smaken uit het Midden Oosten. De komijn, kaneel en garam masala zorgen voor de warme smaak in tegenstelling tot de frisheid van de munt. Het zoute van de halloumi gaat hand in had met het zoete van de pompoen uit de oven. Al met al een hele lekkere salade die je heerlijk kan serveren met een simpel couscous of rijst gerecht.

Course Salad
Keyword halloumi, kaas, pompoen, salade
Prep Time 15 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour
Servings 4

Ingredients

Salade

 • 500 g pompoen
 • 1 tl komijn gemalen
 • 1 tl paprika poeder
 • 1 tl garam masala
 • 1 tl kaneel
 • zout en peper naar smaak
 • 3 el olijfolie
 • 4 teentjes knoflook ongepeld
 • 1 blok halloumi
 • 2 pruimen

Dressing

 • 1 handvol munt
 • 1 handvol peterselie
 • 2 el olijfolie
 • 2 tl azijn liefst appelcider
 • 1 el honing

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 200ºC.

 2. Snij de pompoen in plakjes van ongeveer 5 mm dik en leg op een bakblik samen met de vier ongepelde knoflook teentjes.

 3. Meng in een kommetje de komijn, paprika, garam masala, kaneel, zout en peper met 3 el olijfolie. Giet het kruiden-olie mengsel over de pompoen en hussel ze om zodat alle stukken bedekt zijn met het kruiden-olie mengsel.

 4. Plaats de bakplaat in de oven en bak de pompoen 45 minuten. 

 5. Verwarm ondertussen de grillpan en snij de halloumi in plakken van ongeveer 5 mm. Grill de kaas tot hij loslaat van de pan en er mooie donkerbruine grill strepen op staan.

 6. Snij bijde pruimen in stukjes van acht en snij de munt en peterselie fijn.

 7. Haal de pompoen uit de oven, laat wat afkoelen. Pel de knoflookteentjes en prak de zachte teentjes met een vorkje in een kommetje.

 8. Meng in datzelfde kommetje 2 el olijflolie, azijn, honing, 2/3 van de munt en peterselie. 

 9. Combineer in een kom de afgekoelde pompoen, halloumi, pruimen en giet de dressing er over heen. Serveer de salade met nog wat extra munt en peterselie naar smaak.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *